Dakbedekking

Dakbedekking is er in vele soorten, uitvoeringen, kleuren en kwaliteiten!
Maar welke kwaliteit dakbedekking moet jij nu precies hebben?

Als je wil weten wat voor jouw dak de beste dakbedekking is, lees dan snel verder en zie wel materiaal waarvoor de beste dakbedekking is en download wat je juist WEL en vooral NIET moet gebruiken en toepassen op het dak!

Dakbedekking verdelen we grofweg in 2 uitvoeringen:
– Platdak Bedekking
– Hellend Dakbedekking – alles over Dakpannen leggen en Prijzen

Hiernaast maken we onderscheid in bouwtechnische eigenschappen als:
– Ongeïsoleerder dak
– Geïsoleerd dak (Ontdek grote verschillen tussen soorten Isolatieplaten)

Voor alle soorten dakbedekking Snel Offertes Aanvragen>>

Ongeïsoleerd Dak
Bij een ongeïsoleerd dak is er zoals de naam al aangeeft geen sprake van Dakisolatie. De dakplaat is niet geïsoleerd en er is geen extra isolatiemateriaal (Isolatieplaten 0f -dekens) tussen de balken (plat dak) of sporen (hellend dak) aangebracht. Een niet geïsoleerd dak wordt nog uitsluiten gebruikt voor Schuurtjes, Veranda’s en Overkappingen die binnen niet verwarmd hoeven worden.

Schimmelvorming Voorkomen
Om schimmelvorming bij een niet geïsoleerd dak te voorkomen kun je groene dakplaten gebruiken.  Dit is een groene spaanplaat (donkergroen van kleur) die onafgewerkt te gebruiken is. Zorg wel voor voldoende ventilatie (b.v. via  Roosters) in de ongeisoleerde ruimte. Bekijk meer anti schimmel advies en verwijderen tips op Schimmel in huis.

Bij alle andere vormen heeft een dak met isolatie de voorkeur, dit voorkomt naast warmteverliezen ook condens en hierdoor schimmelvorming aan het plafond. Het juiste bouwfysische ontwerp en goede uitvoering is hierbij altijd een voorwaarde voor een goed geïsoleerd dak. Dit betreft de gehele dakopbouw, dus naast de keuze van dakbedekking ook Dakplaten, dragende dakconstructie, Isolatieplaten, materiaaldikte, dampremmers, Ventilatie, waterkering en dragende constructie.

De hele dakconstructie is berekend moet gemaakt worden zoals op de bouwkundige Werktekeningen vermeld staat. Er is dus veel over dakconstructies te vertellen, dit is belangrijk voor het maken van een duurzaam dak dat lange periode mee moet gaan. Veel aanvullende praktische informatie en hulpmiddelen staat onder daken tips verzameld.

Geïsoleerd Dak:
Bij een geïsoleerd dak maken we naast gebruikte Isolatieplaten onderscheid in de volgende opbouwprincipes:
– Kouddak constructie
– Warmdak constructie (vaak bij Dakkapel Opbouw toegepast)

– Omgekeerd dakconstructie
Dit heeft vooral betrekking op de dakconstructie opbouw en zegt niet echt iets over de toegepaste Materialen.

Platdak Bedekking:
Verschillende uitvoeringen platte daken bedekking:
– Bitumineuze dakbedekking
– EPDM dakbedekking (geschikt voor Verbouwing Woning)
– Zedumdak dakbedekking (eco of natuurdak)
– Staaldak bedekking
Elke type platdakbedekking heeft weer zijn eigen opbouw en ballast vorm. Over al deze vormen van Nieuwe daken vind je op de volgende pagina’s gespecificeerde informatie. Onderwerpen als Dakplaten en Dakisolatie hangen nauw samen met de keuze van een duurzaam Nieuw dak. Neem deze goed door, het is van belang voor het kiezen van de beste dakbedekking.

Offertes plat dak aanvragen>>

Hellend Dakbedekking:
Voorbeelden van dakbedekking voor een schuin hellend dak zijn: (bekijk ook dakbedekking tips)
Dakpannen
– Zinkbekleding
– Kopen dak
– Leien bedekking
– Rieten dak (rieten kap)
– Zeden dak (Eco of vegetatiedak)

Hellend dak Offertes aanvragen>>

Ieder soort hellende dakbedekking heeft weer zijn eigen Materiaalprijs, kwaliteit, voordelen en nadelen voor de onderconstructie waarop we je graag wijzen. Veel geld is er te verdienen door enkele Offertes aan te vragen bij gespecialiseerde bedrijven.

Over iedere onderdeel waaronder Dakpannen is veel informatie te vinden. Zoals je merkt heeft elk type dak heeft zo zijn eigen Dakplaten specificaties, voordelen, nadelen  en specifieke Isolatie eigenschappen. Deze behandelen en leggen we uit op de volgende pagina’s en downloads!

Comments are closed.